over Bart Belmans

"Is Yoga wel iets voor mij?" zei ik in 2000 tegen mijn vrouw die me, tijdens een wat stressvollere periode in mijn leven, mee wilde nemen naar de yogalessen bij Dharma Muni in Tremelo - Yogakring Dharma.

Vanaf de eerste lessen was ik helemaal verkocht, en zo ben ik ondertussen al meer dan 20 jaar verknocht aan yoga. Yoga was dat wat er nodig was in mijn leven.
Yoga is zo'n waardevolle methode en levensvisie dat iedereen er baat bij heeft, ongeacht afkomst, achtergrond, opleiding of religie. Als je het maar een kans geeft.

Mijn Yoga lessen
Je krijgt van yoga terug wat je er zelf mee doet. Op jouw eigen tempo en volgens je verworven inzichten. Yoga is veel meer dan alleen maar wat lichaamsgerichte oefeningen, houdingen of technieken.
Van het complete Yoga onderricht wil ik daarom ook altijd iets meegeven in mijn lessen - op een nuchtere wijze - "down to earth". Hatha (de asana's of houdingen), Pranayama (energetische ademtechnieken) en meditatie (concentratie en aandachtstraining om te verinnerlijken) zijn steeds een vast onderdeel van mijn yogalessen.

Yoga Opleiding en studies

  • 5-jarige opleiding (560 uren) aan Yogaschool Shri Yogeshwaranda Yoga Mahavidyalaya vzw - onder leiding van Atma Muni (Lucien Mertens) samen met wijlen Suman (Heman Seymus). Een erkende opleiding door de Yogafederatie van de Nederlandstaligen in België, de Europese Yoga-unie en Yoga Niketan Trust, Rishikesh India.
  • Yogaleraar sinds 2010. Lesgever aan kleine groepen in een gemoedelijke sfeer.
  • Beoefenaar van Kriya Yoga - een klassieke vorm van Yoga-meditatie. Een verdieping in "het koninklijke pad" als householder yogi, in de traditie van Lahiri Mahasaya. Ik heb deze techniek in 2009 doorgekregen van Yogi Prakash Shankar Vyas - Kashi Kriya Yoga Centre Australia. Hierin geef ik zelf geen les.
  • Master of science in de Industriële Wetenschappen. Gehuwd en papa van een dochter en zoon.

Liefs Bart