Wondermiddel tegen stress en angst

Wat is Ashwagandha?

Binnen mijn praktijk ben ik vaak op zoek naar natuurlijke middelen die kunnen helpen bij allerlei kwalen en klachten. Zo kwam ik bij Ashwagandha terecht.

De Indische traditionele geneeskunst - Ayurveda - maakt al duizenden jaren gebruik van de plant Ashwagandha.

De officiële naam van de plant is Withania Somnifera, veel mensen noemen het ook wel eens witte of Indiaanse.

Als je de naam Ashwagandha letterlijk vertaalt krijg je 'geur van paard', wat slaat op de geur van de wortelen van de plant, en omdat men dacht dat je er de viriliteit en kracht van een paard van kreeg.

Je kan Aswaganda gebruiken bij fysiologische en psychologische stress. Het wordt in de categorie van de adaptogenen geplaatst; dit zijn planten die de algemene weerstand van het lichaam verhogen en die ervoor zorgen dat je je meer in balans gaat voelen.

Werking van Ashwagandha?

Zoals ik je net aangaf is Ashwagandha een adaptogeen. Om deze reden wordt het voornamelijk gebruikt om angst te onderdrukken en stress te verhelpen. Het werk als een antidepressiva en verhoogt de immuniteit.

Het extract wordt gemaakt van de wortelen van de plant. De helende eigenschappen van de plant treden in werking vanaf een dagelijkse dosis van 300 mg.

Voor een optimale werking neem je best 600 mg per dag in. Ik raad je aan om het in te nemen in verschillende porties, bij iedere maaltijd .

18 super voordelen van Ashwagandha

1 Stress en Angst

Ashwagandha verlaagt stress en angst omdat het een onderdrukkend effect heeft op wat we de 'neuronale excitatie' noemen. Het beperkt dus zeer efficiënt hoe gestresseerd je kan worden.

2 Cortisol verlagen

Een ander effect van de plant is dat het een invloed heeft op onze hormonen. De hormonen die sociale interactie promoten worden extra aangemaakt, terwijl cortisol en negatieve hormonen minder worden geproduceerd.

3 Alternatief voor medicijnen

Wanneer je last hebt van stress, dan krijg je vaak het medicijn lorazepam voorgeschreven. Ashwagandha evenaart de effecten van dit medicijn en kan dus als alternatief gebruikt worden.

4 Depressie

Stress gaat vaak hand in hand met depressie. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de plant ook een positief effect heeft op depressie. In hoge dosissen kan Ashwagandha zelfs Imipramine evenaren.

5 Geheugen en leren

De plant heeft een anti-vergeet effect. Om deze reden zijn er ook onderzoeken naar de toepassing van de plant bij Alzheimer.

6 Verdoving en Slapen

Je slaapkwaliteit wordt verbeterd en slaapproblemen worden verminderd. Bij extreem hoge dosissen werkt Ashwagandha zelfs verdovend.

7 Verslavingen

Je slecht humeur ten gevolge van ontwenning na een verslaving wordt verlicht door gebruik te maken van de plant.

8 Cholesterol

Indien je een te hoge cholesterol hebt, dan kan dit tot 20% verlaagd worden. Ook wanneer je een normaal cholesterolgehalte heb zijn er positieve effecten.

9 Bloeddruk

Mensen met een hoge bloeddruk kunnen Ashwagandha gebruiken om deze te verlagen.

10 Vetpercentage

Ashwagandha helpt je ook bij gewichtsverlies.

11 Kracht

Ook je kracht neemt toe wanneer je de plant als supplement inneemt.

12 Immuunsysteem

Door een verhoging van NK cellen en van T cellen wordt je immuunsysteem versterkt.

13 Testosteron

Na onderzoek bij mannen kon worden vastgesteld dat Ashwagandha een stijging van testosteron veroorzaakt van 10 tot 15%.

14 Kanker

Momenteel zijn er onderzoeken lopende naar de positieve effecten van Ashwagandha bij bepaalde soorten kanker. Er werd reeds aangetoond dat het supplement tumorcellen kan vernietigen.

15 Erectieproblemen

Door het stress verhelpende effect van de plant helpt ze ook bij erectieproblemen die stress en angst gerelateerd zijn.

16 Onvruchtbaarheid

Vanwege de antioxidanten in Ashwagandha worden de teelballen bij een man gestimuleerd, wat een verbetering van spermakwaliteit veroorzaakt.

17 Libido

Zowel bij mannen als bij vrouwen was een duidelijke stijging van het libido te merken bij gebruik van Ashwagandha. De algemene prestatie verbeterd en er wordt meer voldoening ervaren.

18 Veroudering

Enkele typische verouderingsziekten, zoals Alzheimer en Parkingson, worden vertraagt bij inname van Ashwagandha.

De plant Ashwagandha kan je dagdagelijks gebruiken als supplement. Het is een adaptogeen, wat wil zeggen dat de plant je lichaam in balans zal brengen.

Als je te kampen hebt met stress of angst, dan is gebruik van deze plant zeker het testen waard!

Ik raad de Ashwagandha van het merk Mannavital aan omdat deze hoogwaardige wetenschappelijk onderbouwde, doelgerichte én veilige voedingssupplementen zijn die samengesteld zijn door een arts die de ontwikkelingen op de voet volgt.

Gebruik:

2 V-capsules per dag, één 's morgens en één 's avonds (=>> Ashwaganda kopen)

Actief ingrediënt per V-capsule:

300 mg KSM-66®: Ashwagandha (Withania somnifera), biologisch totaalextract van de wortel.
Wanneer je dit artikel nuttig en kostbaar vindt wil je deze dan delen zodat we andere mensen ook kunnen helpen.