Pompoensoep met kokosolie

Je denkt misschien bij jezelf dat pompoen een echte wintergroente is. Het klopt dat die meer gegeten en verkocht wordt in de winter, maar ook in andere seizoenen smaakt een pompoen. 

Want geef toe, er zijn weinig soepjes beter dan die met pompoen. Probeer deze zeker eens, hij smaakt verrassend door de kokosolie! 

Snel en heerlijk! 

Als je nog wat meer tips wil over voeding, lees dan zeker hier verder! 


Pompoensoep met kokosolie 

Benodigdheden (1 pers)

  • halve ui
  • half teentje knoflook
  • snufje chili
  • 1-2 kardemom zaden
  • snufje kurkuma
  • 150 gram pompoen
  • sneetje verse gember
  • 70 ml water
  • 50 ml kokosmelk
  • half bouillonblokje
  • 1 koffielepel kokosolie (van amanprana)

Bereiding

  1. Doe de gesneden ui en knoflook in de pan. Doe de chili, kardemom en kurkuma erbij.
  2. Na enkele minuten voeg je de pompoen toe, in blokjes. Ook het water, de kokosmelk en de gember mogen erbij. Voeg als laatste de bouillon toe.
  3. Laat alles beetgaar worden en pureer het dan met een mixer.
  4. Voel je vrij om nog wat (verse) kruiden toe te voegen, nadat je geproefd hebt.

Smakelijk !!



Wil jij nog meer koken? 

Dat kan! Kijk zeker eens naar onze kooklessen. 

Het zal je helpen inspiratie op te doen en meer passie te krijgen voor koken! 

Be Happy

Bettina en het Happy Team