Lasagne met markeel (stap 1)

Lasagne met markeel (stap 1)

Benodigdheden (1 pers)

  • 100 gram makreel
  • 1 koffielepel kokosvet, olijfolie of roomboter
  • Halve aubergine
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 50 gram geitenkaas
  • Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels griekse yoghurt
  • Peper en zout 

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Versnipper de rode ui en laat deze samen met de look even bakken in een pan.
  3. Snijd de aubergine in dunne plakjes, zodat ze er net uitzien als lasagneblaren. Laat deze vervolgens even kort aanbakken in de pan, zodat ze iets zachter zijn. Kruid dit met de italiaanse kruiden.
  4. Dep de bladeren indien nodig even wat droog en maak een eerste laag in de overschotel. Voeg hierover en griekse yoghurt, doe er dan een laagje makreel op, dit mag in stukjes. Als laatste een laagje geitenkaas en blijf dit vervolgens doen tot je de bovenkant van de ovenschaal hebt bereikt.
  5. TIP: Het is het lekkerst als de geitenkaas bovenop ligt, zo kan die lekker smelten.
  6. Laat dit 30 minuutjes in de oven garen.
  7. Een heerlijke en gezonde lasagne, smakelijk! 


Smakelijk en smullen maar.

Bettina en het Slanklijners Team

Heb je vragen , dan mag je ons altijd contacteren.

Veel succes !

Praat hier lekker mee in de Slanklijners Lifestyle club of laat een berichtje achter

Slanklijners Recepten 

Stap 1