Courgetti met seitan

Je hoort vast vaker dat koolhydraten niet goed voor je zijn...

Ik kan me inbeelden dat het niet altijd even eenvoudig is een vervanging te vinden voor die eeuwige pasta en aardappelen. 

Wel, daar heb ik nu iets op gevonden: courgetti! Geeft even veel, of zelfs meer smaak dan pasta en is zeker zo gezond! 

Geniet van het receptje! Als je meer wil weten over voeding, kijk dan even hier


Courgetti met seitan 

Benodigdheden (1 pers)

  • 100 gram seitan
  • 1 koffielepel kokosvet, olijfolie of roomboter
  • 100 gram courgetteslierten
  • Handjevol champignons
  • Halve paprika
  • 200 ml passata
  • Verse italiaanse kruiden
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • Snufje kurkuma

Werkwijze

  1. Stoof de ui en look in een pan.
  2. Snijd ondertussen de paprika en champignons in blokjes. Laat deze even bakken in de pan. Voeg hier ook de kurkuma en italiaanse kruiden aan toe. Voeg als laatste de seitan toe en de passata en laat dit 10 minuutjes pruttelen. Doe de italiaanse kruiden er zeker bij.
  3. Ondertussen mag je de courgetteslierten even kort opbakken totdat ze zacht zijn.
  4. Voeg dit allemaal samen en je hebt een heerlijke spaghetti bolognaise, maar dan helemaal anders!

Smakelijk en smullen maar.

Bettina en het Happy Team

Veel succes !


Zin in meer lekker eten? 

Wij kunnen je helpen om nog meer lekker eten te leren kennen. 

Klik hier beneden als je wil meegenomen worden in de heerlijke kookwereld.
Je zal er veel leren met onze gezonde kooklessen van Ludo Slaets.

Bettina en het Happy Team