Laatste berichten in onze blogs

Wees de eerste om het nieuwste te lezen, kijk in onze categorieën !
 

Vrijwel alles vergt onze aandacht. Onze dagelijkse bezigheden, werk, vrienden, familie en wellicht de kinderen. Al snel cijfer je jezelf weg. Je bent te veel bezig met de dag van morgen, overmorgen of volgende week. Is dat eerlijk of haalbaar? Niet helemaal. Bovendien kan dit meerdere gevolgen hebben.

De resultaten van EFT therapie zijn veelbelovend. Steeds meer mensen hebben er baat bij; mensen met uiteenlopende klachten. Dit varieert van stressklachten tot aan PTSS naar aanleiding van een traumatische gebeurtenis. Ook groot verdriet kan hiertussen passen.

Een burn-out - vandaag de dag krijgen steeds meer mensen hiermee te maken. Het is dan ook geen vreemd verschijnsel. Met de grote maatschappelijke druk, proberen we met alle macht de ballen zo hoog mogelijk te houden. Daarbij krijgen we ook te maken met de nodige tegenslagen. Laat staan de nodige stress en spanningen die daarbij komen kijken....

Stress: wie heeft er vandaag de dag niet mee te maken? De maatschappelijke druk wordt steeds meer opgevoerd. Bovendien houden we de ballen met alle macht omhoog - vaak ten koste van onszelf. Zo kan door langdurige stress, bijvoorbeeld een burn-out ontstaan.

Een overgewaaide therapievorm die ook steeds populairder in België aan het worden is, is EFT therapie. Door de jaren heen zijn hier meerdere onderzoeken aan gehangen en liegen de resultaten er niet om. Zeker wanneer je zelf alles hebt geprobeerd qua therapieën en medicijnen, kan EFT een voor jou helpende vorm van therapie zijn waar je...

EFT therapie is een effectieve therapie, die bestemd is voor meerdere klachten, gevoelens, spanningen en angsten. Dat maakt dat steeds meer mensen ervoor durven te kiezen en hier met een open blik in gaan.

Is gezonde voeding duurder? Dat is een goede vraag om jezelf te stellen. Het is een idee dat wordt aangenomen: wanneer je wilt afslanken zal je sneller geld kwijtspelen aan dure voeding. Dit is helemaal niet waar!

Zoals je hier misschien al gelezen hebt, kan je Mindfulness leren leven in verschillende stappen. Lees zeker eerst over stap 1 en stap 2 in mijn vorige blogs, want deze blog wil ik je wat meer vertellen over de derde stap. Deze derde stap gaat je leren hoe je niet alleen moet focussen op doen, maar ook gewoon kan zijn...

In ons leven is het gemakkelijk om jezelf centraal te plaatsen en te zien als de belangrijkste figuur van je levensverhaal. Zo dreigen we te vergeten dat het leven meer te bieden heeft dan enkel 'IK'. Het gaat ook om de constructie die tot stand is gekomen na talloze interacties met de omgeving en anderen.

Vaak komen mensen naar mij en zeggen ze 'Bettina, jij kan mij toch Mindfulness leren, kan dat zo op een paar weken?'. Dan moet ik altijd teleurstellen, want het gaat in stappen. Na een week zal je al verandering merken in je leven, maar het is een proces dat langer duurt en je levenslang moet toepassen om...

Mindfulness, je hoort er veel over, maar vraagt je waarschijnlijk ook af of het wel zo gemakkelijk is. Ik ben hier om je te vertellen dat het echt eenvoudig is, zolang je kan focussen en bewust zijn van het moment. Wanneer je even Mindful stilstaat bij het begin van je dag, zal je zien dat jouw hele dag een succes kan worden. ...

Heb jij dat soms ook, dat je gedachten het overnemen? Je probeert iets heel eenvoudigs te bedenken en ineens zit je met je gedachten vast. Dat gaat dan over gedachten om wat anderen over je denken, over gedachten die zeggen hoe je leven had kunnen zijn... echte piekergedachten.

Bewust-Zijn is eigen en uniek aan de mens. Het ligt aan de basis van ons vermogen om gelukkig of juist ongelukkig te zijn. Dit uitzonderlijk vermogen geeft ons eigenschappen die bij dieren niet of in mindere mate terug te vinden zijn:

Wil je graag iets veranderen aan je levensstijl? Het kan iets kleins zijn zoals ieder avond prompt de afwas doen na de maaltijd in plaats van ze te laten staan tot volgende dag, of iets groter zoals stoppen met roken of een trainingsschema volgen.

Je bent aan yoga begonnen, of je wil graag met yoga starten, en je vraagt je af of je al dan niet een eigen matje zou kopen. Als je thuis yoga doet dan lijkt is dit uiteraard aan te raden, maar veel yoga studio's bieden matjes aan die je vrij kan gebruiken. Waarom zou je toch je eigen matje meenemen?...

Yoga kan je niet alleen volgen in een yoga school maar ook via online lessen. Dit kan via YouTube, waar je gratis filmpjes kan bekijken, of via betalende, online cursussen.

Je wilt aan yoga beginnen. Het klinkt simpel, maar als je eenmaal op zoek gaat naar hoe je kan starten, dan blijkt het plots zo eenvoudig niet meer. Hieronder geef ik je enkele belangrijke tips mee waardoor je makkelijk kan beslissen waar en hoe je het best aan yoga kan beginnen.

Omega 3 vetzuren zijn onverzadigde vetzuren. Dit zijn zogenaamde 'goede' vetsoorten omdat ze minder risico's met zich meebrengen voor ons lichaam dan de verzadigde vetzuren, en omdat ze heel wat voordelen hebben.