Puursana

EFT THERAPIE

Na één EFT behandeling al resultaat!               Een snelle manier om je lichamelijke en psychische klachten te bestrijden. 

VEILIG

BEWEZEN

SNEL


EFT Therapie, wat is het?

EFT staat voor Emotional Freedom Techniques.

Kort uitgelegd zorgt EFT ervoor dat de stress veroorzaakt door slecht verwerkte emoties verdwijnt.

Vele mensen gaan naar hulpverleners om over hun problemen te praten en hier een oplossing voor te zoeken. Praten zorgt er voornamelijk voor dat je de situatie beter kan accepteren en leert je hoe je met je problemen kan omgaan.

De stress en spanning die door de negatieve emoties wordt veroorzaakt wordt door praten echter niet opgelost. Deze lichamelijke sensaties blijven vaak hangen ondanks de vele sessies . Hier kan EFT bij helpen.


Het basisprincipe van EFT is als volgt:

EFT lijkt in zijn praktijk op acupressuur en acupunctuur. Door middel van het zachtjes kloppen op bepaalde anti-stress punten, wordt de verstoring van het energiesysteem opgelost. Het tikken zorgt er als het waren voor dat de emotie (ten gevolge van trauma, angst, etc) wordt losgelaten.

Je energie kan vervolgens weer volledig vrijuit stromen.

De simpele techniek van EFT heeft een sterke invloed op bepaalde delen van onze hersenen. Het vermindert daarbij de overprikkeling in deze gebieden.

Misschien heb je het gevoel dat dit alles je bekend in de oren klinkt? Kan best, want tot op zekere hoogte geldt het basisprincipe van EFT ook als een principe voor Mindfulness, NLP, Bodyscan, en andere. Het grote verschil is dat deze praktijken zich voornamelijk richten op acceptatie, terwijl EFT eveneens een oplossing biedt.

 Inspirerende video 


EFT behandeling geeft resultaat bij:

 • Verslavingen
 • Angsten
 • Stress
 • Lichamelijke klachten
 • Fobieën
 • Slapeloosheid
 • Trauma's
 • Gedragsproblemen
 • Burn-out
 • Depressie
 • Zelfvertrouwen
 • Gedragsproblemen
 • Lichamelijke pijnen
 • Piekeren
 • Zelfmoord van een dierbare
 • .........

EFT richt zich dus voornamelijk op het verwerken van emoties. Het maakt daarbij ook niet uit hoe lang je al met die bepaalde emotie te kampen hebt. In sommige gevallen kan EFT ook helpen bij fysieke klachten, meer specifiek wanneer deze een psychosomatische oorzaak hebben.

Voor angsten is EFT één van de meest effectieve methoden; daarom wil ik hier graag wat dieper op in gaan.

Want hoe ontwikkel je nou een angst of een fobie?

Ze zijn het gevolg van een diepgeworteld gevoel van onveiligheid. Dit gevoel kan zowel naar binnen als naar buiten gericht zijn. Bij een naar binnen gericht angstgevoel krijgt je problemen met zelfbeeld of angsten omtrent je lichaam. Bij een naar buiten gericht angstgevoel denk je dat de wereld onveilig is en ontstaat er angst voor objecten in onze omgeving.

Een angst of fobie kan verschillende oorzaken hebben. De meest eenduidige is angst ten gevolge van een onaangename ervaring of een trauma. Bijvoorbeeld claustrofobie nadat je tijdlang vast gezeten hebt in een lift. Of angst voor honden nadat je als kind door een hond werd gebeten.

Het kan ook zijn dat je ogenschijnlijk geen reden hebt om ergens bang voor te zijn. Het kan in dit geval om een vergeten ervaring gaan, of een ervaring die toenmalig insignificant leek maar toch een grotere impact blijkt te hebben.

"Alle negatieve emoties worden veroorzaakt door een verstoring in ons energiesysteem."

Is het wetenschappelijk ondersteund?

Er werden reeds meerdere onderzoeken gedaan naar EFT en hier komen verbazende resultaten uit.

Uit een studie die werd uitgevoerd aan de Harvard Medical Schools kwam naar boven dat het stimuleren van meridiaan punten (zoals die gebruikt bij EFT) een vermindering van activiteit in de amygdala als gevolg heeft. De amygdala is een soort alarmsysteem in je hersenen. Het wordt geactiveerd bij trauma of angst en maakt het stress-hormoon cortisol aan.

Een studie uitgevoerd door Figley en Carbonell in zowel 1995 als 1997 toonde aan dat de EFT techniek een snellere verwerking van posttraumatische stress teweeg bracht dan bijvoorbeeld NLP.

Door de heer Wells werd onderzocht of EFT kon helpen bij angst voor kleine dieren (ratten, spinnen, ed). Er kon een grote bevrijding van angst gemeten worden en de proefpersonen voelden zich veel zelfzekerder in nabijheid van deze dieren. Het resultaat was ook blijvend toen er na 6 en 9 maanden controlemetingen werden uitgevoerd.

EFT werkt!

EFT is een methode om angsten en andere geblokkeerde en onverwerkte emoties/herinneringen te behandelen. De methode is eenvoudig toepasbaar en levert een onmiddellijk en blijvend resultaat.

Het wetenschappelijk onderzoek toont ook aan dat het geen nieuwe, 'zweverige' methode is, maar één met bewezen effecten. EFT vormt een gerenommeerde schakel tussen de oude, Oosterse geneeskunde en de nieuwe Westerse medische praktijk.

Daarom ook dat ik EFT gebruik tijdens individuele coachings, met een zeer positief resultaat.

Heb je een angst of emotie die je graag onder handen wil nemen?

Dan raad ik je zeker aan deze techniek uit te proberen. Je zal versteld staan van de resultaten!

Eerste EFT therapie sessie

Een EFT therapie sessie start steeds met het bepalen van de emotie die je wil aanpakken.

Bij een eerste EFT therapie sessie starten we met een gesprek om inzicht te krijgen in jouw problematiek ... EFT (emotional freedom techniques) kan ook worden ingezet voor bewustwording en transformatie.

Tarieven

EFT Therapeut Bettina Kegels

Bij een eerste EFT therapie sessie starten we altijd met een gesprek om inzicht te krijgen in jouw problematiek.

Dit gesprek laat toe de verdere sessie aan jouw persoonlijk behoefte aan te passen.

Eerste gesprek 1u30 => € 90

EFT therapie sessie 1 u => € 60


Soms zijn er maar 5 sessies nodig om je probleem op te lossen.

CONTACTEER ONS

Bewustzijns- en gezondheidscentrum Puursana
Sint Adriaanstraat 121, 3150 Haacht

Telefoonnummer
+32(0)484 22 61 84

E-mailadres
bettinakegels@puursana.be